Αποζημιώσεις για κατόχους προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών

                                Αθήνα, 01/6/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποζημιώσεις για κατόχους προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών

Λόγω των περιορισμών που τέθηκαν στις μετακινήσεις των πολιτών από τις 11 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου, ο ΟΑΣΑ ξεκινά από την 01.06.2020 τη διαδικασία της αποζημίωσης, με τη μορφή χρονικής επέκτασης (και όχι επιστροφής χρημάτων), των κατόχων των προσωποποιημένων και ενεργοποιημένων καρτών (μηνιαίων, 3μηνιαίων, 6μηνιαίων και ετήσιων), που δεν εξάντλησαν την αξία τους κατά το χρονικό διάστημα από 11.03.2020 έως 04.05.2020.

Συγκεκριμένα, όσοι λοιπόν είχαν υπόλοιπο < ή =30 ημερών, θα λάβουν πίστωση 30 ημέρες, ενώ όσοι είχαν υπόλοιπο >30 ημερών, θα λάβουν πίστωση 55 ημέρες.  Από την 01.06.2020 έως και τις 31.05.2022, θα είναι διαθέσιμες οι αντίστοιχες αποζημιώσεις για κάθε δικαιούχο αυτόματα στην κάρτα του, για να τις ενεργοποιήσει μέσω των αυτόματων μηχανημάτων πώλησης του δικτύου του ΟΑΣΑ, όποτε θέλει και εντός πάντα του ανωτέρω χρονικού διαστήματος.

Οι αποζημιώσεις θα πιστωθούν αυτόματα στην κάρτα του κάθε δικαιούχου από τον ΟΑΣΑ, από την 1 Ιουνίου, και θα την ενεργοποιήσει ο κάθε δικαιούχος μόνος του μέσω των αυτόματων μηχανημάτων πώλησης. Θα είναι διαθέσιμες προς χρήση από τους δικαιούχους, όποτε το επιθυμήσουν εντός χρονικού διαστήματος 24 μηνών.

Επιπλέον, για τις αγορές ετήσιων καρτών θα παρέχεται πρόσθετη έκπτωση 10%, πάλι με τη μορφή χρονικής επέκτασης.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο κέντρο εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού του ΟΑΣΑ και στο τηλεφωνικό κέντρο 11185.

                                                                                                                                  Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Comments are closed.