ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ

       ΑΘΗΝΑ 09/01/2019

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ.

Δικαιωθήκαμε στις εκτιμήσεις μας για τις προθέσεις των κυβερνητικών αποφάσεων στο άνοιγμα της αγοράς και στον ανταγωνισμό της ηλεκτρικής ενέργειας.                                                                                                                       Η διαδικασία της “αποεπένδυσης” – ξεπούλημα της Επιχείρησης αποδεικνύει περίτρανα αυτό που χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα υποστήριζε, ότι οι αγοραστές κάθε άλλο παρά επενδυτές είναι.

Η πραγματική πρόθεση τους είναι, να πάρουν τα πάγια της ΔΕΗ τζάμπα και όχι να επενδύσουν.

Κυβέρνηση και Διοίκηση κάτω από την επιβολή της δανειστών προχωρούν ακάθεκτα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων, που επιτυγχάνεται απόλυτα με την συρρίκνωση και την διάλυση της ΔΕΗ.

Με τον εκβιασμό της μη συμμετοχής, κάθε ημέρα στις συνεχείς αναβολές των καταληκτικών ημερομηνιών προσφορών του διαγωνισμού της αποεπένδυσης, προσθέτουν και νέους ευνοϊκότερους όρους στους υπάρχοντες ήδη χαριστικούς.

Και η κυβέρνηση μαζί με την Διοίκηση της ΔΕΗ στην παρωδία του διαγωνισμού προστρέχουν να τους ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους βαπτίζοντας τις “κίνητρα”, ξεπερνώντας νόμους και κανόνες της ελεύθερης αγοράς την οποία επικαλούνται.

Μερικά από τα πρωτόγνωρα “κίνητρα” που προσφέρει κυβέρνηση και Διοίκηση στα επίδοξα αρπακτικά της Επιχείρησης δηλώνουν τις προθέσεις τους.

  • Μείωση προσωπικού στις Μονάδες που θα τους χαρίσουν (για να διευκολυνθούν στο μισθολογικό κόστος λειτουργίας τους), αναλαμβάνοντας η ΔΕΗ το κόστος της εξόδου από την εργασία!
  • Προσπάθεια συμμετοχής της ΔΕΗ στις πιθανές οικονομικές ζημιές από την λειτουργία τους!
  • Προσυμφωνημένη τιμή ΑΔΙ 40000 € /MW την οποία εάν δεν αποδεχτεί η Ε.Ε, η ΔΕΗ αναλαμβάνει να καλύψει την διαφορά με αντίστοιχη μείωση του προσφερόμενου τιμήματος!
  • Ανανέωση της Σύμβασης εκμετάλλευσης του ορυχείου τροφοδοσίας του ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ώστε να είναι εξασφαλισμένη η τροφοδοσία του!

Όλα αυτά βέβαια έχουν τεράστια επίπτωση και στην εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων και στον προγραμματισμό της ζωής τους, πράγμα που δεν φαίνεται να ευαισθητοποιεί αυτούς που αποφασίζουν.

Να είναι σίγουροι όμως, αυτοί που ξεπουλάνε την Επιχείρηση και με τις επιπτώσεις που τις επιφέρουν στην βιωσιμότητα της ότι, οι εργαζόμενοι δεν θα το ξεχάσουν ποτέ, ούτε θα το ξεπεράσουν.

                                                                                                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                          Σ.Π.Μ.Τ.Ε

Comments are closed.