ΕΙΣΠΡΑΞΙΠΟΤΗΤΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΕΗ

ΑΘΗΝΑ 30/10/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΡΕΙ  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;

 

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της Επιχείρησης είναι η κατάρρευση της ρευστότητα της, που οφείλεται αφενός στην πραγματική αδυναμία πολιτών να πληρώσουν                  την ηλεκτρική ενέργεια αλλά και στην νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί από τις λανθασμένες πολιτικές που ακολουθούνται εις βάρος της Επιχείρησης.

Πριν 11 μήνες με προσωπική απόφαση του Προέδρου και ΔΝΣ της Επιχείρησης αντικαταστάθηκε ο προηγούμενος  Γ.Δ της Εμπορίας, που προήρχετο από την ΔΕΗ, με μάνατζερ από την αγορά, για την αντιμετώπιση του προβλήματος και για την επίτευξη καλύτερων εισπρακτικών αποτελεσμάτων.                                                                                                                                                        Ξαφνικά ο ίδιος αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες την απόλυση του.

Δεν είναι η πρώτη φορά  που οι Διοικήσεις  με αποφάσεις τους προσλαμβάνουν ή απομακρύνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Επιχείρησης και για τις οποίες υπάρχουν πολλά ερωτηματικά               ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούνται και τι εξυπηρετούν αυτές, κραυγαλέο παράδειγμα η συγκεκριμένη απόλυση που δεν απαντάει πειστικά και γεννάει απορίες,                   για τον λόγο που έγινε.

Με τι συγκεκριμένα επιχειρήματα έγινε η απομάκρυνσή του;

Αν η πρόσληψη του έγινε με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία της Εμπορίας άρα και της εισπραξιμότητας, σε τόσο μικρό διάστημα είχε τόσο αρνητικά αποτελέσματα;

 Από ότι γνωρίζουμε, τόσο από την πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε από τον Γ.Δ. Εμπορίας λίγο πριν απολυθεί,  όσο και από την εισήγηση που έκανε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης προς το Δ.Σ  για την απόλυση του, μίλησε για την βελτίωση της εισπραξιμότητας επί  των ημερών του αποπεμφθέντος  Γ.Δ. άρα δηλαδή τα αποτελέσματα του χαρακτηρίζονται θετικά.

Πόσο οξύμωρο είναι όλο αυτό;

Εφόσον λοιπόν η σύγκριση τους με αυτά πριν την Διοίκησή του είναι βελτιωμένα,  αλλά και με αυτά της Ιδιωτικής Εταιρείας που έχει αναλάβει έναντι αμοιβής το ίδιο έργο είναι καλύτερα, τότε επιβάλλεται να δοθούν εξηγήσεις από τον Δ.Ν.Σ. γιατί πήρε αυτήν την απόφαση της αποπομπής. (Τα μέλη του Δ.Σ έθεσαν αυτά τα ερωτήματα πριν συμφωνήσουν μαζί του;)

  • Μήπως αυτή ακυρώνει την μέχρι τώρα προσπάθεια των υπηρεσιών ώστε το έργο τους  να το αναλάβει η Ιδιωτική Εταιρεία με αμοιβή
  • Μήπως “ενοχλήθηκαν” γνωστοί “προστατευόμενοι”  μεγαλοοφειλέτες δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα από την πίεση της αποπληρωμής των οφειλών;
  • Μήπως “ενοχλήθηκαν”  Τοπικοί και Πολιτικοί  παράγοντες για την  αυτονόητη διεκδίκηση από την Επιχείρηση των οφειλών συστημικών κακοπληρωτών.

 

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ διαχρονικά

δείχνουν την ευαισθησία τους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Δηλώνουν όμως ότι είναι αντίθετοι σε αποφάσεις και λειτουργίες

της Διοίκησης που δυναμιτίζουν το κυρίαρχο θέμα της εισπραξιμότητας

άρα και την βιωσιμότητα της Επιχείρησης.

 

                                                                                                                                          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                               Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Comments are closed.