ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΣΣΕ ΔΕΗ

   ΑΘΗΝΑ 12/06/2018

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΣΣΕ ΔΕΗ

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

Στην πιο δύσκολη περίοδο για τον Όμιλο ΔΕΗ και των εργαζομένων του, που από τις υλοποιούμενες κυβερνητικές αποφάσεις για αυτόν, θα κριθεί η βιωσιμότητα του

και η διασφάλιση της εργασίας μας και  με τον κίνδυνο της μετενέργειας, αναγκασθήκαμε να αποφασίσουμε μεταξύ του γενικού καλού και του κλάδου.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την 29 Μαίου 2018, πάρθηκε η απόφαση (κατά πλειοψηφία) να συνυπογράψουμε μαζί με την ΓΕΝΟΠ την ΕΣΣΕ,

με την επιφύλαξη του ανοίγματος του καταληκτικού κλιμακίου για τον κλάδο μας.

Μπροστά σε όλα αυτά τα δύσκολα που έρχονται προχωρήσαμε στην κάλυψη των θέσεων του Προεδρείου (Αν. Γεν. Γραμματέας και Γραμ. Δημ. Σχέσεων) πού είχαν μείνει κενές  από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να το ξανασκεφτούν οι συνάδελφοι  της Ανεξάρτητης Κίνησης και της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Παρ’ όλα αυτά παρέμειναν στις προηγούμενες απόψεις τους.                                                                                                                                                                                                                                      Έτσι λοιπόν την θέση του Αν. Γεν. Γραμματέα κατέλαβε ο συνάδελφος Βαγγέλης ΥΦΑΝΤΗΣ  και την θέση του Γραμ. Δημ. Σχέσεων ο συνάδελφος Βασίλης ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΗΣ  οι οποίοι ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Η ΕΣΣΕ του 2018 δεν επιλύει το χρόνιο πρόβλημα, το από όλους παραδεκτό (Διοίκηση και ΓΕΝΟΠ) ως ανισότητα εργαζομένων με τα ίδια ακριβώς προσόντα, της διαφορετικότητας                      στο καταληκτικό κλιμάκιο εργαζομένων Τ3 πριν και μετά το 1990 (ΕΣΣΕ 1990).  Ο Σύλλογος για χρόνια πολεμάει για την επίλυσή του, ώστε οι εργαζόμενοι του κλάδου να κατέληγαν                  (πριν την υπογραφή της ΕΣΣΕ) στο ίδιο καταληκτικό το Β1 και με το άνοιγμα των κλιμακίων της ΕΣΣΕ στο Β2.

Η προσπάθεια θα είχε τελεσφορήσει, εάν η προηγούμενη Διοίκηση, η οποία είχε δρομολογήσει την επίλυση του, δεν την είχαν παραιτήσει.

Δυστυχώς η σημερινή Διοίκηση για μια ακόμη φορά δείχνει την στοχοποίηση του κλάδου μας, μη αναγνωρίζοντας την Δημόσια δέσμευση της προηγούμενης Διοίκησης, μη αναγνωρίζοντας

την αναβάθμιση των πτυχίων μας από την Ελληνική Πολιτεία, μη αξιολογώντας τον ρόλο μας σε μια τεχνική  εταιρεία.

 

Το θετικό, παρά ταύτα, είναι ότι οι συνάδελφοι μετά το 1990 θα καταλήγουν στο Β1

αντί του 1Β.

 

Ο Σύλλογος τόσο στα ειδικά κλαδικά όσο και στα γενικά θέματα έχει σταθερές απόψεις και διαχρονικά πολεμάει για αυτά.

Έτσι και στο θέμα του ξεπουλήματος των Μονάδων και Ορυχείων, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του, συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις της Ομοσπονδίας αλλά και με τις δικές μας ξεχωριστές δυνατότητες.

Δηλώνουμε δε, ότι δεν θα αφήσουμε καμιά ανεκμετάλλευτη ευκαιρία – αγωνιστική και νομική – αποτροπής του εγκλήματος εις βάρος της Επιχείρησης.

Άλλωστε την εμπειρία από την πρωτοβουλία μας στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και την τότε προσφυγή μας στο ΣτΕ την έχουμε.  

 

                                                                                                                     Γραφείο Τύπου

                                                                                                                        Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

 

Comments are closed.