ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ

ΑΘΗΝΑ 08/07/2016

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ.

 

 

Οι Υπουργοί προπαγάνδας (πλέον μας δίνουν το δικαίωμα να τους αποκαλούμε έτσι), σε όλους τους τομείς παραπληροφορούν – αποκρύπτουν – διαστρεβλώνουν, προκειμένου να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα στα μνημόνια.

Ο Γκεμπελισμός σε όλο του το μεγαλείο.

  • Εμείς εδώ και πολύ καιρό έχουμε εκφράσει την θέση μας και την αγωνία μας για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τον κορμό του Ομίλου, διότι αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του και στην καταστροφή του Ομίλου.
  • Η Κυβέρνηση δια στόματος ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ανέτασσε, ότι με το νομοσχέδιο που ψήφισε, το Δίκτυο της Μεταφοράς παραμένει στον έλεγχο του Δημοσίου αφού αυτό θα κατέχει το 51%          και άρα είναι συνεπείς με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, άσχετα αν έλεγαν άλλα, όπως ότι ο Όμιλος δεν θα πειραχτεί διότι ως χώρα είμαστε πλήρως εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ηλεκτρενέργεια.
  • Την 06-06-2016 ημέρα Τετάρτη το μεσημέρι ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ κάλεσε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας και ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούσε να ανιχνεύσει τις προθέσεις του συνδικάτου μας ενόψει της νέας αναβληθήσας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε. Προσπαθώντας να μας πείσει ώστε να μην κάνουμε τίποτα, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είναι το καλύτερο σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ και ότι εγγυάται ο ίδιος τον έλεγχο του Δημοσίου και την κατοχή σε αυτό του ποσοστού του 51%.  Όσο για την ΔΕΗ δεν πρόκειται να προχωρήσουν τα σενάρια πώλησης της (ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ –ΣΤΑΘΑΚΗΣ).
  • Την ίδια ημέρα το απόγευμα, στα χέρια του Συνδικάτου έπεσε το τεχνικό κείμενο εφαρμογής του Μνημονίου, γραμμένο στα αγγλικά και φαίνονται ξεκάθαρα πλέον οι προθέσεις τους, αναφέρεται ρητά ότι μαζί με το πακέτο των εταιρειών που θα μεταφερθούν στο υπερταμείο ξεπουλήματος της εθνικής μας περιουσίας, αφού υλοποιηθεί ο σχεδιασμός τους για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ αμέσως μετά θα ενταχθούν στο υπερταμείο ο υπόλοιπος Όμιλος ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ. Υπογεγραμμένο από τον ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ στις 16-06-2016.

Βλέπουμε λοιπόν από τα προαναφερόμενα πως επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό  τρόπο η εμπόδιση της Γενικής συνέλευσης των μετόχων από ομάδα ακτιβιστών –  συνδικαλιστών σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ . ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ και σαφώς αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη πάλι σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ για την μη καταστροφή του Ομίλου, την προάσπιση των θέσεων εργασίας μας , την αξιοπρέπεια μας.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι οι συνάδελφοι συνταξιούχοι και εν ενεργεία, που βρίσκονται στα Διοικητικά Συμβούλια ή στα Εποπτικά Συμβούλια των εταιρειών του Ομίλου, πρέπει να πάρουν θέση για τον προαναφερόμενο σχεδιασμό της Κυβέρνησης εδώ και τώρα και να πάψουν να κρύβονται.

Είναι ώρες ιστορικής ευθύνης για όλους μας.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας διαλύσουν.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν τις ζωές μας.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ  ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ  Γ.Σ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/07/2016

ΑΠΟ 10:00 π.μ. ΕΩΣ 13:00μ.μ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ.

 

 

 

 

 

                                                                                                              ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                   Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Comments are closed.