ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Δ.Σ.2

ΑΘΗΝΑ 14/04/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ

Την Τρίτη  5/3/2016 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου

η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.

Συνάδελφοι τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Αποκοπή του ΑΔΜΗΕ από τον Όμιλο ΔΕΗ.

Αναλύθηκε το νέο κυβερνητικό σχέδιο που περιλαμβάνει ,καταρχήν  την “πώληση” του 100% των μετοχών του που κατέχει σήμερα ο Όμιλος ΔΕΗ στο Ελληνικό Δημόσιο και μετά την πώληση από το  Ελληνικό Δημόσιο του 49% των μετοχών σε “επενδυτή” (τελευταία version) , που να έχει εμπειρία από διαχείριση δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Το Ελληνικό Δημόσιο θα κρατήσει (;) το 51% των μετοχών της Εταιρείας.

Επαναβεβαιώθηκε η ομόφωνη απόφαση, ότι τα όποια εμφανιζόμενα κυβερνητικά σχέδια ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από τον Όμιλο ΔΕΗ για τον Σύλλογο μας δεν είναι αποδεκτά (αφού είμαστε ήδη εναρμονισμένοι με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες) γιατί εκτιμούμε ότι αυτό θα σημάνει αυτομάτως την κατάρρευση του Ομίλου .

Η προσπάθεια υλοποίησής τους θα μας βρει  αντιμέτωπους με όλες μας τις δυνάμεις.

Δυστυχώς η Ελληνική Δικαιοσύνη, για δύο (2) χρόνια από τότε που ο Σύλλογος μας κατέφυγε στην  Συμβούλιο της Επικρατείας και ενάμιση (1,5) χρόνο από τότε που εκδικάστηκε, δεν τολμά να βγάλει απόφαση, η οποία θα είναι θετική για εμάς, αφού  τα στοιχεία που καταθέσαμε από όλους τους εμπλεκόμενους στην δίκη αναγνωρίστηκαν ως ατράνταχτα.

Πρόσθετη προαιρετική νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ενημερώθηκε το σώμα ότι πολλοί συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στην πρώτη ανακοίνωση αλλά κρίθηκε σκόπιμο να την υπενθυμίσουμε για μεγαλύτερη συμμετοχή δίνοντας ταυτόχρονα παράταση στην ημερομηνία αίτησης ενδιαφέροντος ώστε να ξεκινήσει η διερεύνηση αμέσως μετά.

Επιτροπή εξέτασης του κλαδικού θέματος του “χαμένου χρόνου”.

Η  επιτροπή που σχηματίστηκε απο εκπροσώπους όλων των ψηφοδελτίων που εκφράζονται στο Σύλλογο, για την υλοποίηση της προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ συναντήθηκε για πρώτη φορά μετά την συγκρότηση της με τον Γ.Δ/ντη Ανθρωπίνων Πόρων της ΔΕΗ  Γ.Δαμάσκο όπου του ανέλυσε το θέμα που απασχολεί αρκετούς συναδέλφους για πολλά χρόνια περιμένοντας την επίλυση του.

Ο Γ.Δ/ντης μας υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει και πάλι το θέμα με βάσει τα στοιχεία που θα καταθέσει η επιτροπή προβάλλοντας και την οικονομική δυσκολία της εποχής.

Συνέδριο ΓΕΝΟΠ

Την ίδια ημέρα άρχισαν οι εργασίες του 37ου Τακτικού Οργανωτικού Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ με θέματα ενεργειακά, ΔΕΗ, ασφαλιστικό  και αλλαγές του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Χαιρέτησαν, εκτός από τις Διοικήσης των εταιρειών του Ομίλου και ο Υπουργός Κος Σκουρλέτης, οπού μίλησε για το πώς θα πρέπει να είναι η ΔΕΗ στην μεταλιγνιτική εποχή, πιο μικρή αλλά με ανοίγματα σε ΙΡΑΝ, ΙΡΑΚ, ΑΙΓΥΠΤΟ κ.α.( Ο καθένας μας ότι κατάλαβε, κατάλαβε).

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Comments are closed.