ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 20/01/2015

Την Τρίτη 12/1/2016 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου

η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ .

Συνάδελφοι τα βασικά  θέματα που συζητήθηκαν  ήταν :

1ον Απόσχιση  του ΑΔΜΗΕ από τον Όμιλο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι τα όποια εμφανιζόμενα κυβερνητικά σχέδια ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από τον Όμιλο ΔΕΗ  (ουσιαστικά εξυπηρέτηση συμφερόντων), για τον Σύλλογο μας δεν είναι αποδεκτά.Παραμένουμε σταθεροί στην θέση μας και στην στάση μας με τις πρωτοβουλίες που έχουμε ήδη αναπτύξει από τότε που εμφανίστηκε αυτή η μνημονιακή «υποχρέωση».

Η υλοποίηση των σχεδίων τους θα έχει καταστροφικό κόστος για τον Όμιλο ΔΕΗ.

Ο ΑΔΜΗΕ με την υπάρχουσα νομική του μορφή, ως θυγατρική του Ομίλου, είναι συμβατός με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και με τον τρόπο λειτουργίας του έχει πιστοποιηθεί ως ανεξάρτητος διαχειριστής του συστήματος.                                                                                                                                                   Έχει τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για την απαραίτητη ανάπτυξη του δικτύου.                        Για εμάς το όποιο σχέδιο απόσχισης από το Όμιλο δεν μας βρίσκει απλά αντίθετους αλλά και θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την μη εφαρμογή του.

2ον Σχέδια απαξίωσης ΔΕΗ.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι, η  μη κατάργηση των προηγούμενων νόμων (Μικρή ΔΕΗ),                   οι πρόσφατες δεσμεύσεις του 3ου Μνημονίου για τον περιορισμό της ΔΕΗ στην παραγωγή και εμπορία κάτω του 50% στο σύνολο της ζήτησης της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τα αλλοπρόσαλλα εμφανιζόμενα σχέδια για  τα περιβόητα ΝΟΜΕ, για κοινοπρακτικά σχήματα με ιδιώτες στις υπάρχουσες Μονάδες της ΔΕΗ στο όνομα του ανοίγματος της αγοράς, για εμάς έχουν ως στόχο ένα και μόνο αποτέλεσμα την απαξίωση της Επιχείρησης  και την μη βιωσιμότητα της.

3ον Συμπληρωματική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε  να ασκηθεί πίεση στην Διοίκηση του Ομίλου για την πλήρη εφαρμογή της ΕΣΣΕ σε όλους τους συναδέλφους, εξαλείφοντας τον εφευρισκόμενο εκ τον υστέρων αποκλεισμό της μη χορήγησης του τροφείου  σε συναδέλφους που λόγο της φύσεως εργασίας τους είναι στο πλαφόν. 

4ον Ορισμός επιτροπής εξέτασης και επίλυσης κλαδικών θεμάτων.

Ομόφωνα αποφασίστηκε  ορισμός επιτροπή από εκπροσώπους όλων των παρατάξεων που θα ασχοληθεί με το θέμα του χαμένου χρόνου.

5ον Έντυπο Συλλόγου.

Ομόφωνα αποφασίστηκε  η κατάργηση της έντυπης μορφής του περιοδικού «ΑΙΧΜΗ» του Συλλόγου μας και η καθιέρωση της ηλεκτρονικής μορφής του.

6ον Εξέταση πρόσθετης προαιρετικής υγειονομικής ασφάλειας.

Μετά την καθομολογούμενη άποψη για την  καταβαράθρωση του ασφαλιστικού μας συστήματος και την απαξίωση του συστήματος  Δημόσιας Υγείας και την μη υλοποίηση εκ μέρους της Διοίκησης του πολυσυζητημένου σχεδίου της Ομαδικής πρόσθετης υγειονομικής ασφάλειας ως παροχή του Ομίλου στους εργαζόμενους, που εξέταζε θετικά η προηγούμενη Διοίκηση  (και πρώτο το Σωματείο μας απαίτησε), αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  από τις παρατάξεις Μέτωπο Πτυχιούχων Μηχανικών και Αδέσμευτη Πρωτοβουλία  η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ υγειονομικής ασφάλειας με κάλυψη στα μέλη του Συλλόγου μας που εργάζονται σε όλη την επικράτεια.

Οι παρατάξεις Ανεξάρτητη Κίνηση και Αγωνιστική Συνεργασία καταψήφισαν την πρόταση με το σκεπτικό ότι, αυτές οι πρωτοβουλίες δεν βοηθούν στην βελτίωση των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας.

Εάν και εφόσον συμφωνήσουμε ως εργαζόμενοι στην όποια εφαρμογή που θα είναι προς το συμφέρον μας, σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνονται οι παροχές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που όλοι μας ευελπιστούμε κάποια στιγμή να βελτιωθεί  και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε έλληνα πολίτη.

Αυτό πρέπει να είναι στόχος όλων μας.

 

 

                                                                                                                       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                            Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Have your say