ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΑΘΗΝΑ 08/01/2016

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Συνάδελφοι

Το Προεδρείο του Συλλόγου μας την 18/12/2015 συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ.Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γ.Δ/ντης ΑΝ.ΠΟ  κ. Γ. ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά το  αίτημα του Συλλόγου μας και είχε ως στόχο να ενημερωθούμε υπεύθυνα για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο  Όμιλος ΔΕΗ σε σχέση με τις μνημονιακές  δεσμεύσεις και ανταλλάξαμε απόψεις επ’ αυτού.

Ειδικότερα, ζητήσαμε να πληροφορηθούμε για την εκτίμηση της Επιχείρησης σε ότι αφορά το μέλλον της και την βιωσιμότητα της,  εάν εφαρμοστούν οι υπογεγραμμένες μνημονιακές δεσμεύσεις, για την  πώληση ΑΔΜΗΕ, για την  μελλοντική συρρίκνωση παραγωγής ενέργειας και συμμετοχής στην αγορά   ( περιορισμός σε κάτω από 50% της συνολικής παραγωγής, ενέργειας και εμπορίας.

Επίσης για τα ενδεχόμενα κατά τον τύπο, σχετικά με τα παραπάνω  σχέδια, πώλησης λιγνιτικής και υδραυλικής παραγωγής σε μεσάζοντες ( ΝΟΜΕ ), ενοικίαση μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

Ο Πρόεδρος δεν έκρυψε ότι η υλοποίηση των παραπάνω σχεδίων θα έχει τεράστια οικονομική επιβάρυνση για τον Όμιλο ΔΕΗ και ο μοναδικός τρόπος  για την αντιμετώπιση του είναι ότι θα πρέπει να γίνουν τάχιστες επενδυτικές κινήσεις – που να υλοποιηθούν πριν το 2020 – σε κατασκευή νέων  «καθαρών»  λιγνιτικών μονάδων και συνεργασίες με άλλες εταιρείες που διαθέτουν δίκτυο καταστημάτων για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού στην αγορά.

Να αποδεσμευτεί  ο Όμιλος ΔΕΗ από τον περιορισμό των προσλήψεων, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες ελλείψεις τεχνικού προσωπικού και να καλύψει τις ανάγκες του.

Από την μεριά μας επαναλάβαμε  στην σταθερή μας θέση για την λειτουργία του Ομίλου με την σημερινή του νομική  μορφή, που είναι απολύτως συμβατή με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, ότι δεν μπορεί να επιβληθεί κανένας περιορισμός στην παραγωγή και στην κατοχή ποσοστού στην αγορά ενέργειας αφού το σημερινό ενεργειακό πλαίσιο δεν περιορίζει τον ανταγωνισμό.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό λόγω της  άρνησης ή έλλειψης επενδυτικών κεφαλαίων από τους ιδιώτες το να βρίσκει ως λύση από τη κυβέρνηση  την παραχώρηση μέρους του Ομίλου στους ιδιώτες με διάφορους τρόπους έναντι πινακίου φακής.

Επίσης  θέσαμε τα χρόνια κλαδικά μας αιτήματα και απαιτήσαμε την επίλυση τους με βάση την ισότητα και ισονομία.

 

Συνάδελφοι είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε τον Όμιλο ΔΕΗ.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει.Θα μας βρουν μπροστά τους.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Have your say