ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι-σες,

Οι εκλογές για την ανάδειξη της Διοίκησης του Συλλόγου και των εκπροσώπων μας σε ΓΕΝΟΠ καιΕργ. Κέντρα, βρίσκουν τους εργαζόμενους της χώρας σε μια περίοδο που η εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης συνοδεύεται από συνεχή επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Ο δρόμος και της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο «σεβασμός του Συμφώνου Σταθερότητας», που αποτελεί το «πειθαρχικό πλαίσιο», με βάση εξοντωτικές οικονομικές ποινές και πρόστιμα, δηλαδή τα διαρκή μνημόνια της ΕΕ για όλους τους λαούς της. Καλλιεργώντας και αξιοποιώντας τις ελπίδες εργαζομένων, ανέργων, συν/χων κλπ, και με πρόσχημα ένα “τίμιο συμβιβασμό” προσπαθεί να περάσει ευκολότερα ένα νέο μνημόνιο με την τρόικα, βαφτίζοντας το ως νέα συμφωνία με τους θεσμούς. Η διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης γίνεται μέσα σε ένα σκληρό ανταγωνισμό συμφερόντων της ευρωζώνης, της ΕΕ και της διαμάχης ανάμεσα στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία κλπ. Κάθε κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα της δικής της αστικής τάξης και με αυτό το κριτήριο διαμορφώνονται οι ιδιαίτερες συμμαχίες, οι αντιπαραθέσεις και οι συμβιβασμοί. Με τον απατηλό τίτλο «τέλος της λιτότητας», τα πολιτικά επιτελεία κρύβουν ότι η πρόθεση τους είναι να αρθούν οι περιορισμοί στις επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις τράπεζες προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ο λαός θα φεσωθεί και πάλι ως χρέος που θα πρέπει να (ξανα)πληρώσει. Με συνεχείς αναφορές στην υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια του λαού, προσπαθούν να κρύψουν τα διαπιστευτήρια τους στην ΕΕ και στο μεγάλο κεφάλαιο, την εγκατάλειψη ακόμα και των θέσεων διαχείρισης της ακραίας φτώχειας (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης).

Όμως, κάθε μέρα που περνά, αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πραγματικό τους πρόσωπο. Ενώ προεκλογικά δήλωναν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια” που υπέγραψαν οι προδοτικές προηγούμενες κυβερνήσεις και ότι «θα βαράνε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές«, σήμερα προβάλλουν στο λαό τα ίδια κινδυνολογικά, κάλπικα διλήμματα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Με όπλο τις δήθεν “κόκκινες γραμμές” στις διαπραγματεύσεις, την κινδυνολογία, την επίκληση δημοψηφισμάτων κλπ, επιδιώκουν να δεχτεί ο λαός με ανακούφιση τα νέα μέτρα και να τον καταστήσουν εν τέλει συνένοχο στην πολιτική τους.

Η λίστα της νέας συμφωνίας περιλαμβάνει επιπρόσθετα αντιασφαλιστικά μέτρα, όπως κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ), διατήρηση του ΤΑΙΠΕΔ, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, έκτατη εισφορά, αύξηση ΦΠΑ, νέο ψαλίδισμα στις κρατικές δαπάνες, πλειστηριασμούς με γνώμονα τις ανάγκες των τραπεζών, πάγωμα του κατώτερου μισθού κλπ. Η 13η σύνταξη, η αύξηση του αφορολόγητου, η επαναφορά του κατώτατου μισθού, ξεχάστηκαν γρήγορα και αφέθηκαν εις το διηνεκές, ενώ οι 460 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι ακόμα εδώ.

Την ίδια ώρα όμως, δόθηκαν ταχύτατα 500εκ. δολάρια για εξοπλιστικά και 4.000 επιχειρηματίες με έκτακτη Πράξη Ν.Π. απαλλάχτηκαν από πρόστιμα και χρέη (από φοροαπάτες και λαθρεμπόριο) προς την εφορία και το Δημόσιο. Παράλληλα πήραν τα λεφτά των ανέργων (225εκ. €), τα αποθεματικά νοσοκομείων, άδειασαν τις σχολικές επιτροπές, έβαλαν χέρι στα αποθεματικά όλων των ταμείων, δήμων, περιφερειών, ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή στους κόπους μιας ζωής.

 

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ σε ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Όλες οι οδηγίες της Ε.Ε για την απελευθέρωση αγοράς Η.Ε., ψηφίστηκαν στη βουλή από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, με την σύμφωνη γνώμη του τότε ΣΥΝ και με την στήριξη του κυβερνητικού & εργοδοτικού συνδικαλισμού, έγιναν νόμοι του κράτους και παραμένουν σε ισχύ. Η νέα συγκυβέρνηση υπερασπίζεται όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο για την απελευθέρωση αγοράς Η.Ε. και σχεδιάζει με εργαλείο την κρατική παρέμβαση να εξασφαλίσει φτηνό ρεύμα στο βιομηχανικό κεφάλαιο. Η πολιτική της αυτή δεν έχει καμία σχέση με την εξασφάλιση φτηνού ρεύματος για το λαό και με την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς δεν μπορεί να υπάρξει μακροπρόθεσμος ενεργειακός σχεδιασμός που να διασφαλίζει τη λαϊκή ευημερία. Κανένα εναλλακτικό μοντέλο «απελευθέρωσης», καμιά αλλαγή στη μετοχική σύνθεση αλλά και στις Διοικήσεις των Εταιρειών του Ομίλου της ΔΕΗ δεν μπορεί να αναιρέσει το ότι μέσα στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς, η λειτουργία κάθε ενεργειακού ομίλου, ακόμα και της δημόσιας ΔΕΗ, γίνεται με γνώμονα το ποσοστό κέρδους του σε βάρος τόσο των λαϊκών αναγκών, όσο και των εργαζόμενων του κλάδου.

 

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Η πλειοψηφία των παρατάξεων ΕΑΜΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ και με 1υπέρ, 1κατά, 1 λευκό του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ, υπέγραψαν τη νέα ΣΣΕ με τη ΔΕΗ, ένα αντίγραφο της κατάπτυστης ΣΣΕ του 2012, διανθισμένο με τα ψίχουλα του «τροφείου», που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις τεράστιες απώλειες των προηγούμενων χρόνων. Η νέα ΣΣΕ είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική συνέχισης των Μνημονίων που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση. Στο ίδιο ουσιαστικά μνημονιακό μήκος κύματος κινήθηκε η ανακοίνωση/εξώδικο πρωτοβάθμιων σωματείων, υπογεγραμμένη από συνδικαλιστές ΟΛΟΥ του πολιτικού φάσματος (από ΔΑΚΕ έως ΑΝΤΑΡΣΥΑ),  ΕΚΤΟΣ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, που εγκαλούσε την ΓΕΝΟΠ «να μην υπονομεύσει το ..κεκτημένο της ΣΣΕ 2012» !

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ από την αρχή δήλωσε με σαφήνεια ότι θεωρεί αδιαπραγμάτευτη τη θέση για την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ. Στη βάση αυτή προτείναμε ότι αφετηρία των διεκδικήσεων μας πρέπει να είναι οι αποδοχές και τα εργασιακά δικαιώματα του Δεκέμβρη του 2009. Αυτή είναι η πρόταση που καταθέσαμε στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού την απέρριψαν.

Τονίσαμε επίσης, ότι η παροχή του τροφείου είναι προϊόν άλλης μιας συναλλαγής του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με την διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να αποπληρωθούν τα αμαρτωλά δάνεια που είχε αποφασίσει και πήρε η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ από την ΔΕΗ και για τα οποία η παράταξή μας ποτέ δεν συμφώνησε. Αυτό θα γίνει μέσω παρακράτησης 2 € τον μήνα ανά εργαζόμενο μέσω των πρωτοβάθμιων σωματείων, τα οποία θα αποδίδονται στη ΓΕΝΟΠ. Η παρακράτηση των 2 € ήταν η προϋπόθεση που ετέθη από την ΔΕΗ για την παροχή του τροφείου.

 

Ο προπαγανδιστικός ορυμαγδός των αστικών μέσων  παραπληροφόρησης και της κυβέρνησης  για τα ψίχουλα του «τροφείου» πλειοδοτώντας στον κοινωνικό αυτοματισμό, αποσκοπούσε στο να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από κάθε ιδέα διεκδίκησης των μισθολογικών απωλειών αλλά και ταυτόχρονα να τους προϊδεάσουν για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ. Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ είναι ταυτισμένη με την πολιτική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και για αυτό συνειδητά την υπερασπίζεται. Η σημερινή κατάντια δεν είναι μόνο έργο των εκπροσώπων του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων. Είναι και έργο συνδικαλιστών και συνδικάτων που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια για να στηθεί αυτό το σκηνικό. Στην ΓΕΝΟΠ, οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, με όποιο όνομα και αν εμφανίζονται, έχουν σοβαρότατες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, γιατί συμφώνησαν στην απελευθέρωση Η.Ε., στην κατάργηση της αυτασφάλισης, στις 3 μετοχοποιήσεις που έγιναν, στο σπάσιμο της ΔΕΗ στις θυγατρικές ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ.

Σε όλη την πορεία της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τα χρήματα των εργαζομένων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία χρησιμοποιήθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για την ανάπτυξη του κεφαλαίου. Είτε χρηματοδοτώντας τις μεγάλες επιχειρήσεις χωρίς επιτόκιο, είτε στο χρηματιστήριο, είτε με τη συμμετοχή στο κούρεμα. Η πολιτική που ακολουθείται έχει φέρει την κατάσταση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε τραγική θέση. Επί πλέον έχουμε συνεχή μείωση συντάξεων και εφάπαξ, η ασφαλιστική κάλυψη διαρκώς στραγγαλίζεται, τα φάρμακα κοστίζουν όλο και πιο ακριβά, και η εξυπηρέτηση στα ιατρεία της επιχείρησης που υπολειτουργούν, υποβαθμίζεται !

Ποιος ξέχασε τις παρατάξεις που συμφώνησαν και υπέγραψαν το ξεπούλημα του ασφαλιστικού της ΔΕΗ και πανηγύριζαν σε κοινό Δελτίο Τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της ΠΟΣ/ΔΕΗ, για τα κέρδη από αυτή τη συμφωνία;

Ποιος ξέχασε τις παρατάξεις που ψήφισαν και στήριξαν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τον διαχωρισμό της, την μείωση των μισθών μας και που είναι έτοιμοι να αποδεχτούν σαν «αναγκαίο κακό», ότι αποφασίζει η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΔΕΗ;

Ποιος ξέχασε τις παρατάξεις που κατασκευάζουν «μονόδρομους» και καλλιεργούν αυταπάτες ότι δήθεν «γλυτώσαμε τα χειρότερα», ενώ την ίδια στιγμή αρνήθηκαν να οργανώσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση για την απόκρουση της αντεργατικής λαίλαπας;

Αυτός ήταν ανέκαθεν ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού, στο να διευκολύνει το πέρασμα των αντιλαϊκών πολιτικών, αναπαράγοντας τα εκβιαστικά διλλήματα, αρνούμενος να οργανώσει την πάλη για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Μόνο η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, το ΠΑΜΕ αντιτάχτηκε σ’ αυτή την πολιτική και εν τέλει επιβεβαιώθηκε.

 

ΤΙ ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα συνάδελφοι απαιτείται κίνημα που να αντιπαλεύει αυτή την πολιτική που μας εξαθλιώνει ! Υπάρχει κι άλλος δρόμος ! Είναι αυτός που χαράζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ με τις θέσεις του αλλά και τη δράση του. Είναι ο δρόμος της αντιπαράθεσης με αυτή την πολιτική, της πάλης για μια πολιτική που εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες. Αυτό το δρόμο προβάλαμε με τις θέσεις μας αλλά και με την δράση μας στην ΔΕΗ και στο Σύλλογό μας. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που θέλουν να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους, πρέπει να εγκαταλείψουν τώρα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου και τις παρατάξεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και μαζί με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε αυτή την πολιτική. Τώρα χρειάζεται οργάνωση της εργατικής τάξης στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, παντού. Τώρα χρειάζεται αλληλεγγύη και ένταση της δράσης για να καταργηθούν τα χαράτσια, να μη διαλυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, να μη μείνει απροστάτευτος κανένας άνεργος, να υπερασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις και να πληρώσει το κεφάλαιο που δημιουργεί τις κρίσεις.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα οργάνωναν την πάλη τους από καλύτερες θέσεις, εάν δεν είχε επικρατήσει στο συνδικαλιστικό κίνημα η γραμμή του συμβιβασμού, της συναίνεσης και της υποταγής. Αν είχε ακολουθηθεί ο δρόμος του συντονισμένου και σχεδιασμένου αγώνα που πρότεινε η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στη ΔΕΗ, το ΠΑΜΕ.

 

ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Η στρατηγική και η συνδικαλιστική πρακτική του Συλλόγου μας, παραμένει μια μικρογραφία του τρόπου δράσης της Ομοσπονδίας αλλά και της ΓΣΕΕ. Παρά τις επί μέρους διαφωνίες και μερικές διαφοροποιήσεις σε κάποια ζητήματα, οι παρατάξεις «ΜΕΤΩΠΟ» (πρώην ΠΑΣΚΕ) και «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» (πρώην ΔΑΚΕ) παρέμειναν μέχρι σήμερα ταυτισμένες με τη στρατηγική της απελευθέρωσης, της ιδιωτικοποίησης, αλλά και του διαχωρισμού, χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες μεταξύ τους ! Μιλούν μέχρι σήμερα για την πολιτική κατάσταση γενικόλογα, αποφεύγοντας να ονομάσουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους ! Δέχονται ότι έκαναν κάποια λάθη, αλλά τα «διόρθωσαν» αλλάζοντας απλά ονόματα στις παρατάξεις τους ! Έχουν ευθύνη γιατί ενώ στα λόγια καταδικάζουν τα μέτρα που παίρνονται, την ίδια στιγμή στοιβάζονται στην ουρά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και στις συγκεντρώσεις υπό την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΓΕΝΟΠ. Όσο για το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» είναι μια ευκαιριακή σύμπραξη για εκλογικά οφέλη και περιλαμβάνει πρόσωπα που στο παρελθόν στήριξαν αυτές τις πολιτικές και νέα “προοδευτικά” που περιορίζονται σε υποσχέσεις σχετικά με τα κλαδικά αιτήματα, αποσιωπώντας την ενιαία επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρωματά και στην ουσία πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του. Η πλούσια όμως πείρα μας έχει διδάξει ότι η παράταξη αυτή, είναι που θα μπει μπροστά για την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής.

 

Έχει αποδειχτεί ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, όχι μόνο δεν μπορεί να μπει επικεφαλής της λαϊκής πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αλλά αποτελεί μέρος του προβλήματος. Από τη ΓΣΕΕ, τη ΓΕΝΟΠ μέχρι και τα πρωτοβάθμια σωματεία, με ενιαία γραμμή βρίσκεται σε διαιτατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να υλοποιηθεί η αντεργατική λαίλαπα, η οποία σε συνδυασμό με την πορεία ιδιωτικοποίησης επιδεινώνουν συνολικά την θέση των εργαζόμενων, όπως επιδείνωσαν και την θέση των Πτυχιούχων Μηχανικών του ομίλου ΔΕΗ. Εκ των πραγμάτων, η δράση για τα κλαδικά ζητήματα είναι αναπόσπαστα δεμένη με την δράση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Σ’αυτή την κατεύθυνση απαιτείται αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων και στο Σύλλογό μας, ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, του ψηφοδελτίου της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. Μόνο ένας Σύλλογος μαχητικός, διεκδικητικός με ταξικό προσανατολισμό μπορεί να οργανώσει την πάλη και να έχει αποτελέσματα για την επίλυση των χρόνιων κλαδικών αιτημάτων που συνεχίζουμε να διεκδικούμε όπως η :

  • χορήγηση του 2ου Μ.Κ και αλλαγή του καταληκτικού κλιμακίου σε όσους συναδέλφους το δικαιούνται
  • αναγνώριση χαμένου χρόνου
  • αναβάθμιση της κατηγορίας μας και συμμετοχή του κλάδου στις προκηρύξεις για την θέση Δ/ντή ΒΟΚ
  • κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και ευθύνης του κλάδου σύμφωνα με το οργανόγραμμα
  • χορήγηση σε όλους ολόκληρου του επιδόματος επικινδύνου εργασίας
  • διαρκής λειτουργία της επιτροπής μετατάξεων

 

Επίσης διάφορα σημαντικά θέματα που αφορούν συνολικά τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ θα πρέπει να καταγραφούν και να συμπεριληφθούν μέσα στο σχέδιο δράσης του Συλλόγου για την επόμενη θητεία, όπως ο προκλητικά χαμηλός μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων συναδέλφων, η εντατικοποίηση εργασίας, η έλλειψη προσωπικού, η διαρροή – απώλεια τεχνογνωσίας, η εργολαβοποίηση, θέματα υγιεινής και ασφάλειας, ελλείψεις εξοπλισμού και τόσα άλλα σημαντικά ζητήματα που κατά καιρούς έχουν θέσει τα μέλη μας στο Σύλλογο.

Ο κάθε συνάδελφος με την ψήφο του, αναλαμβάνει ευθύνη απέναντι στον εαυτό του, τους συναδέλφους και την οικογένειά του !

Θα ψηφίσει αυτούς που στο συνδικαλιστικό κίνημα στήριξαν τις αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων;

Θα ψηφίσει αυτούς που στην πιο μεγάλη επίθεση που δέχτηκαν ποτέ οι εργαζόμενοι, αδρανοποίησαν τα συνδικάτα καλλιεργώντας την απογοήτευση;

Θα αποδεχτεί με την ψήφο του ότι καλώς πάρθηκαν όλα αυτά τα μέτρα και θα δώσει το πράσινο φως για να συνεχίσουν;

 

  • Οι εργαζόμενοι και το κίνημά τους δεν πρέπει να γίνουν για ακόμα μια φορά χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής.
  • Να μην περάσει το κλίμα των μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν η κυβέρνηση και ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός!
  • Όλη η ιστορία του εργατικού κινήματος τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς είναι γεμάτη παραδείγματα για το ποια γραμμή είναι ωφέλιμη και αποτελεσματική για τους εργαζόμενους.

 

Αγωνιζόμαστε για άμεση κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, για ανάκτηση των απωλειών μας με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ, του κεφαλαίου και της εξουσίας τους.

 

Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο φορέα ενέργειας που θα σχεδιάζει με κριτήριο την συνδυασμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την ασφάλεια και όπου οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής Η.Ε. θα αποτελούν λαϊκή περιουσία.

Στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την 20ή ΜΑΙΟΥ 2015

μπορείτε να βελτιώσετε την πορεία και την αγωνιστική δράση του Συλλόγου μας

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

 

1 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΘΗΝΑ 13 ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟ
2 ΔΕΝΕΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 14 ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ
3 ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 15 ΡΑΠΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
4 ΘΕΜΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 16 ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΗΝΑ
5 ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΡΤΗ 17 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΠΥΡΓΟΣ
6 ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΗΝΑ 18 ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΘΗΝΑ
7 ΚΟΥΡΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΗΝΑ 19 ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑ
8 ΛΙΑΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 20 ΤΑΤΣΙΟΥΛΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
9 ΜΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΗΝΑ 21 ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
10 ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΑΘΗΝΑ 22 ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΑΜΙΑ
11 ΜΠΑΛΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 23 ΨΑΡΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΘΗΝΑ
12 ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΑΘΗΝΑ  

 

 

Have your say